2017. jún 02.

Fogadd el önmagad!

írta: Háy Béla
Fogadd el önmagad!

[ 107,5 kiló ]

Nálam a szeretet jele, ha azt mondom, hogy gusztustalanul kövér vagy! Egy igazi barát odamondja a másiknak a valóságot, ha látja, hogy az tönkreteszi magát. Ezeknek a "fogadjuk el egymást olyannak, amilyen" meg "real woman have curves" jellegű mozgalmaknak van egy csúnya mellékhatása: az elzsírosodott máj. Ha valaki teltkarcsú, vagy van rajta némi felesleg, arról nem beszélek; sokfélék vagyunk, és tényleg van olyan, aki így érzi jól magát a bőrében; de ne mondja nekem senki, hogy nem érez szégyent, amikor falhoz keni az utastársát a vonaton pusztán azzal, hogy leül mellé.

Kövérnek lenni nem magánügy! Ugyanúgy, ahogy az alkoholista sem csak magát teszi tönkre, hanem a körülötte élőket is, és mikor végleg lebetegszik, csak fogyasztja a közpénzen támogatott, drága gyógyszereket; ugyanúgy a dagadt ember is rombolja a környezetét.

 

georgia-davis.jpg

Georgia Davis, akit egy 2015-ös tűzesetnél
egy speciális metőalakulat menekitett ki a lakásából

7 óra munkával. Forrás: dailymail.co.uk

 

Persze mindig el kell mondanom (szajkóznom, mintha egy beakadt bakelitlemez lennék), hogy ha valaki egészségügyi problémák miatt hízik el, az egy teljesen más téma; de ha hagyod, hogy folyóssá válj, miközben tehetnél ellene, azzal nemcsak magadnak, hanem nekünk is ártasz; úgyhogy ne várd tőlem, hogy azt mondjam, jól nézel ki, ahogy vagy! Az sem kifogás, hogy lefogyni nehéz. Tudom, milyen nehéz, mert nekem is rengeteg munkám van abban, hogy "csak" túlsúlyos legyek, és ne egy dagadt disznó.

De tudod mit? Én is azt mondom, hogy fogadd el önmagad! Csak ne gondold azt, hogy te mindössze a tested vagy! Nem, hanem te egy személy vagy, aki a testét irányítja, formálja. Ne azt fogadd el, hogy kövér vagy, hanem azt fogadd el, hogy a te szervezeted más ütemben dolgozza fel a táplálékot, és tedd meg a szükséges lépéseket az egészséges élet felé! Fogadd el, hogy te nem ehetsz rántott húst makarónival vacsorára, és néha nemet kell mondanod a tortára akkor is, ha valaki 50. születésnapját ünnepelitek! A te tested nem egy Porsche, hanem csak egy Lada 1002-es, de attól még eljuthatsz vele a célig (főleg ha a megfelelő üzemanyagot töltöd bele)!

Szólj hozzá