2017. jún 01.

Ingadozás, ijedtség, ingerlékenység

írta: Háy Béla
Ingadozás, ijedtség, ingerlékenység

[ 108,5 kiló ]

Nem tudom, hogy ha eddig "bűnöztem" az új életmód szerint, és mégsem nőtt a súlyom; akkor miért lett minden rosszabb most, hogy szerintem mindent jól csinálok. Persze szokták mondani, hogy 1-2 kiló ingadozás bármikor történhet, de azért rosszul esik az embernek látnia a romlást, főleg úgy, hogy nem tudja a pontos okát; hiszen így akár folytatódhat is a rossz tendencia. Próbálom szem előtt tartani, hogy ha visszatekintek az elmúlt pár hónapra, akkor az új életmód határozottan jó irányba mutató eredményeket hozott; szóval a legfontosabb, hogy szépen, lassan, következetesen betartsam a jövőben is, amennyire lehetőségem van rá.

Mostanában sajnos nem csak a súlyomban van ingadozás, hanem a hangulatomban is; a kollégáim is megjegyezték. Szerencsére ezek nem csak úgy maguktól jöttek, hanem tudom a két fő okukat. Az egyik, hogy mostanában az élet több területén mellőzöttnek érzem magam. Nem figyelnek arra az emberek, hogy mit mondok, mit szeretnék, szerintem mi a jó ötlet a folytatáshoz. Ezt most úgy kezelem, hogy igyekszem elfogadni a tényt: van, akit egyszerűen nem érdeklek. Próbálok körülöttük csöndben maradni; ésazokkal tartalmas beszélgetést folytatni, akikkel ez egyáltalán lehetséges. A másik problémám, hogy van egy elvárásom az élettel, ami nem látszik teljesülni: rengeteg küzdelem ér a munkában is, a magánéletben is, és amikor végre rendes szabadidőm van, akkor nem tudok rendesen kikapcsolódni, úgy igazán szórakozni. Ezzel kapcsolatban most egyelőre annyit teszek, hogy ha ilyen (szabad) periódusom van, akkor hátradőlök, elképzelem, hogy jólérzem magam, és próbálom megfogalmazni, hogy mit is csinálok ilyenkor. Igyekszem arra tanítani magam, hogy ha kikapcsolódni szeretnék, akkor ne rohangáljak idegesen fel-alá, hogy "jaj, mit is csináljak, mit is csináljak", hanem jusson eszembe, hogy ezt kell tennem.

Ami így utólag belegondolva szerintem rossz volt az utóbbi időszakban, hogy kezdett kialakulni egy ritmusa a mindennapoknak, és azt az elmúlt napok történései felbortották, és valamiért konkrétan mintha megfeledkeztem volna az egészről. Szerintem az lesz a legjobb, ha egy kicsit lassítok az életben, és igyekszem újra megtalálni, felvenni ezt a ritmust.

 

red-hulk.jpg

Amikor azt hiszed, mindent jól csináltál,
mégis többet mutat a mérleg

Szólj hozzá