2017. ápr 27.

Most már ez az életem

írta: Háy Béla
Most már ez az életem

[ 110 kiló ]

Valamelyik nap beszélgettünk egy nagyon jó barátommal, ő azt mondta, az a gond, hogy sokan a fogyókúrát ténylég "kúra" jelleggel gondolják; azt remélik, elvégzik, mint egy tanfolyamot, aztán hirtelen minden rendben lesz az életükben.

Igazat adok neki; attól, hogy valaki lefogy, a csokitorta nem lesz egészségesebb, az alkohol nem lesz kevésbé káros, mozgásra meg az embernek élete végéig szüksége van, hogy egészséges maradjon. (Nekem már csak azért is, mert informatikus vagyok kisebb gerinc-rendellenességgel, és ez időnként karbantartást igényel torna formájában.) Az, amiért eljutott arra a szintre, hogy most már fogyókúrát kell alkalmaznia, pont azért történt, mert hosszú időn keresztül abban a tévhitben élt, hogy amit és amennyit eszik, az rendben van.

Igyekszem tudatosítani magamban, hogy az elsődleges célom nem egy módszer ideiglenes betartása, hanem egy hosszú távon fenntartható, egészségesebb életmód kifejlesztése; vagy ha úgy jobban tetszik, hogyan lehet a szürke mindennapokat és a közben felmerülő problémákat úgy átvészelni, hogy közben ne ártsak magamnak. (Problémák amúgy is fognak jönni, az garantált. Próbálom nem minden energiámat arra pazarolni, hogy előre, teljesen kiküszöböljem őket, mert az lehetetlen; hanem arra készülök, hogy ha felmerül egy, akkor minél jobban tudjam kezelni.)

 

this_is_my_life_now.jpg

forrás: imgflip.com

Szólj hozzá